Olgunlaştırma 3 adımdan oluşmakta... Son derece hoş somon rengine sahip her bir peynir, oval olarak dekore edilmiş ahşap ambalajların içerisine -özel olarak- elle yerleştirilerek; üzerine eklenen ufak bir eğrelti otu yaprağı ile satışa sunulmakta...
Peynirlerin görünümleri ve dış yüzeyleri kadar kokusunun da önemi büyük... Tatmadan önce burna yaklaştırarak içinde bulunması muhtemel katkıları tahmin etmeye çalışmak; peynirleri tanımaya doğru atılmış bir ilk adım olarak değerlendirilip öneriliyor. -Bu test sırasında hafif bir mantar aromasını duyumsadığınızı farkedeceksiniz.-
Üretimde, etiketinde de belirtildiği gibi, siyah Trüf -Keme- Domalan mantarı adlarıyla anılan mantar kullanılmış. Kesitinde 3 katlı olduğu görülen peynirin orta kısmında peynire nefaset veren işte bu aroma görülmekte...
9 yorum:
somon rengi değişik geldi
değişik peynirleri koklamak ve tatmak ne hoş bayılırım bu günlüğe
Çok teşekkür ederim mine. Daha çok peynir tadıp koklayacağız beraber :)
hci bilmedigim bir peynir turu bu, egrelti otlu baska bir peynir daha vardi ya hatirlayamadim simdi:)not alinmistir!
Hatırladığınızda paylaşırsanız sevinirim!
Beste; bahsettiğiniz -benim henüz deneme şansı bulamadığım- Brie grubuna ait Fougerus olabilir mi?
Aynen bravo, fujer peynire ozel bir tat veriyor o yuzden hem fujer hem truf beraber nasil olur hayal edemedim:) Bir de her seferinde mutlaka ayri bilmedigim bir peyniri deniyorum bu arkadasla sizin sayfada karsilasmak cok hosuma gitti. Tekrar afiyet olsun:)
Çok teşekkürler... Yeni tadlar her zaman yeni açılımlar getiriyor insana... Denemeye devam!
Bir peynirde mantar aromasi...Cok ilginc...
Çok baskın bir aroma değil, belki bir esinti... Ama bazı türlerde trüf etkisi çok daha yoğun hissedilebiliyor.
Yorum Gönder